|

Raguž: Izmjena Izbornog zakona BiH radikalna reforma

Raguž: Izmjena Izbornog zakona BiH radikalna reforma
0
F
FENA
26.4.2018. u 13:02
9
komentara
0

dijeljenja
Raguž: Izmjena Izbornog zakona BiH radikalna reforma Martin Raguž (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Martin Raguž (HDZ 1990), smatra da je izmjena Izbornog zakona BiH radikalna reforma te da treba uvažiti mišljenja odgovornih institucija.
Dom naroda je danas na sjednici, koja je prekinuta zbog nedostatka kvoruma, trebao razmatrati zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH razmatra po hitnom postupku.

Predložene izmjene, koje je ranije podržao Predstavnički dom državnog parlamenta, predviđaju optičko skeniranje glasačkih listića, uvođenje video-nadzora na glasačka mjesta i uzimanje otisaka prstiju.

"Svjestan sam složenosti i zahtjevnosti uvođenja tehnologija, a isto tako sam svjestan da je zakonodavac, odnosno Parlament taj koji odlučuje hoće li se uvesti ili neće", kazao je.

Kao ključni problem, Raguž je naveo činjenicu što PSBiH još nije preuzela odgovornost da kaže da je to nužno za demokratski proces i za vraćanje povjerenja birača.

"To je ono što se danas trebalo čuti u klupama i za govornicom, ali danas nažalost nije bilo sjednice", rekao je Raguž.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...