Dodik neumoran u blaćenju
0

"Raffi Gregorian je paranoik"

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Premijer RS-a Milorad Dodik nazvao je danas prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH Raffija Gregoriana "paranoikom”, izjavivši da je Gregorianov nalog kojim se zabranjuje rad u Brčkom zaštitarskoj firmi “Alpha Security”, “ustvari zabranio nešto što i ne postoji u Distriktu”.

“Mislim da je Gregorian paranoik i da je u takvom psihoznom stanju da mu sve djeluje kao da leti oko njega, da atakuje na njega. Treba se primijetiti da je zabranio rad toj agenciji koja na prostoru Brčkog nije ni registrovana i uopšte ne radi tamo”, tvrdi Dodik.

„Zabranjivati nešto što ne postoji možda može u mašti Gregoriana i njegovih paranoičnih saradnika u OHR-u i međunarodnoj zajednici”, rekao je entitetski premijer i dodao da je "Gregorian pretjerao u svojoj paranoji, obavještajnim službama..."

Na neke medijske napise u kojima se njegovo ime dovodi u vezu s tom agencijom ili nekim njenim nelegalnim djelovanjem, Dodik je naveo da ne postoji nijedna "indikacija koja to potvrđuje, osim špekulacija koje se nastavljaju”.

U RS-u, dodao je, ne postoji nijedna paravojna niti neka druga nelegalna struktura, ali je i za neke spekulacije optužio i novinare emisije "60 minuta”, ustvrdiši da neki pretendiraju da televizijskim emisijama upravljaju državom, pri čemu se onda vidi kakva je to zemlja.

Dodik je rekao da se i pravi atmosfera da sve što ima veze s RS-om je krivo, te dodao da ukoliko postoje dokazi o nelegalnim radnjama treba da se dostave organima tog entiteta, ali ih, tvrdi, nema.

Ponovio je i sve nedavno iznijete tvrdnje koje se odnose "na paravojno funkcioniranje AID-a" u nekim strukturama BiH, iako je zabranjen...