Općina Novi Grad
1

Radovi u sarajevskom Švrakinom Selu: Mališani vrtića "Labudovi" dobijaju novo igralište

Klix.ba
Mališani koji borave u vrtiću "Labudovi", u sarajevskom naselju Švrakino Selo narednih će dana dobiti novi i ugodniji prostor za igru.

U toku su radovi na obnovi starog igrališta, u dvorištu vrtića na kojem je bio oštećen i dotrajao mobilijar, a na pojedinim mjestima nedostajala je i ograda, što je predstavljalo opasnost po sigurnost djece.

Urađena je potpuna rekonstrukcija igrališta i dvorišta, postavljena je nova ograda, tako da će djeca biti sigurnija. Igralište je podijeljeno u zone sa pješčanom i gumiranom podlogom i manja je mogućnost da se djeca povrijede prilikom pada. Prostor za dječiju igru opremljen je novim mobilijarom i modernim spravama za igru. Urađeno je tamponiranje terena, te postavljeno rizlo, ivičnjaci i gumena podloga, a duž igrališta su izgrađene staze koje prostor za igru mališana do tri godine dijele od prostora za igru djece starijeg uzrasta.

Također, izvršena je i montaža kule sa toboganima i klackalica, a u narednom periodu bit će uređen pješčanik i postavljeni preostali rekviziti, kao i klupe za sjedenje. Za obnovu igrališta Općina Novi Grad Sarajevo izdvojila je 40.000 KM.

U narednom periodu planirana je kompletna rekonstrukcija dječijih igrališta u Olimpijskoj i ulici Alibega Firdusa.