BiH
0

Radost za najmlađe: Otvorena tubing staza na Mojmilu u Sarajevu

Klix.ba/FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Najmlađi stanovnici Sarajeva danas su oduševljeno dočekali otvaranje tubing staze na Mojmilu u sarajevskoj općini Novi Grad te se spuštali i uživali u zimskim radostima.

Ovogodišnju tubing sezonu je na prigodan način otvorio pomoćnik općinskog načelnika Novoga Grada za obrazovanje, kulturu i sport Elvir Resić

Upravljanje ovim rekreativnim dijelom Park šume Mojmilo povjereno je JP Lokomu D.O.O. Sarajevo, koje izvršilo sve neophodne radove da na samom startu zimske sezone djeca općine Novi Grad i Sarajeva ovogodišnje zimske radosti osjete na jedinstven način.

"Tubing staza je dužine oko 100-120 metara i po uzoru je na bob stazu s dvije krivine. Princip je da djeca sjednu u šlauf, gdje su pričvršćeni i bezbjedni i spuštaju se niz stazu. Postoji i lift koji ih vraća na početak staze", kazao je u Feni Ramiz Hajdarević, koordinator iz JP Lokom.

Tubing staza omogućava vrhunsku zabavu za djecu, s određenom dozom adrenalina, ali i visok stepen sigurnosti u svakom trenutku.

Staza će građanima biti na raspolaganju svakog dana od 10 do 18 sati.

U narednom periodu planirano je da se radi na osvijetljenju ovog prostora, kako bi se ljubiteljima ove vrste sporta omogućilo uživanje i u noćnim satima.

Odmah nakon otvaranja, najmlađi stanovnici Sarajeva krenuli su u avanturu