Nakon apela
182

Radost u porodici Omanović: Nova štala za ovce je najljepši bajramski poklon

Piše: E. A.
Mladi bračni par Himzo i Elma Omanović iz Žepe u danima Kurban-bajrama dobili su najljepši poklon. Sead Mićivoda iz Goražda je sa svojim radnicima sagradio novu štalu za ovce, jer je prethodna bila potpuno dotrajala i srušena, tako da porodica, bar kada je riječ o ovom problemu, može bez brige dočekati zimu.

"Od srca im hvala što su nas ovako obradovali. Nismo odavno dočekali ljepši Bajram. Hvala svim ljudima koji su nam pomogli. Danas su trebali doći iz federalnog ministarstva da rade projekt, ali ništa ne znamo, niko nas ne zove, valjda će doći", kaže Emina.

Radost je u kući Omanovića zbog obnovljene štale, a Bajram, kažu, ljepši od svih drugih do danas jer je u samo nekoliko dana, zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, nestala briga i bezizlazna situacija u kojoj su se našli. Tako će ovu zimu stado od 50-ak ovaca, koje je glavni izvor egzistencije ove porodice, provesti na sigurnom.

Omanovići se nadaju da će uroditi plodom i obećanja nadležnih te da će i krupna stoka biti zbrinuta. To je i glavni izvor egzistencije ovoj porodici koja se sa troje djece vratila u Žepu i živi isključivo od stočarstva, odnosno poljoprivrede.