|

Radončić zbog pandemije koronavirusa vratio suspendovanog pomoćnika

Radončić zbog pandemije koronavirusa vratio suspendovanog pomoćnika
155
A. D.
22.3.2020. u 14:55
52
komentara
155

dijeljenja
Radončić zbog pandemije koronavirusa vratio suspendovanog pomoćnika Foto: T. S./Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je u uvjetima izuzetno velikih izazova s kojima se zbog pandemije koronavirusa suočava Vijeće ministara BiH, a naročito Ministarstvo sigurnosti BiH, odlučio da na određeno vrijeme stavi van snage svoju odluku iz januara ove godine kojom je suspendovan pomoćnik ministra i šef Sektora za zaštitu i spašavanje Samir Agić.
Naime, rješenjem o preventivnoj suspenziji broj 04-34-3-633/20 od 20. 01. 2020. Samir Agić je zbog potvrđene optužnice Tužilaštva BiH u slučaju "Mektić“, a u kojoj je navedeno i njegovo ime, suspendiran sa spomenute pozicije do okončanja sudskog postupka.

Međutim, zbog ekstremno teških zadataka sa kojima će se u borbi protiv pandemije koronavirusa BiH tek suočiti, a time i Sektor za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Operativno-komunikacijski centar BiH 112, Radončić se prošle sedmice obratio Tužilaštvu BiH. Nakon dobijene saglasnosti, Samir Agić će od sutra u punom kapacitetu, a pod uslovima koje je naložilo Tužilaštvo BiH, preuzeti svoje dužnosti.

Mjera suspenzije će biti ponovo aktivirana prestankom stanja prirodne ili druge nesreće na području BiH, koje je Vijeće ministara BiH proglasilo na 5. vanrednoj sjednici 17. marta.
Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...