BiH
6

Radončić: Za sada nemamo prihvatljivo rješenje presude Sejdić-Finci

FENA
Fahrudin Radončić (Foto: Anadolija)
Fahrudin Radončić (Foto: Anadolija)
"Što se Brisela tiče, zasad nemamo politički potentno i za sve nas prihvatljivo rješenje presude Sejdić-Finci", kazao je danas u Sarajevu predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s mogućnošću postizanja dogovora o presudi Sejdić-Finci prije sastanka u Briselu 1. oktobra.

Dodao je da ne zna šta će se dogoditi u ovih nekoliko dana.

"Imamo pola miliona nezaposlenih, pedeset posto ljudi je gladnih, imamo politička pitanja koja vodeće stranke ne žele da riješe već godinama. I naravno, došli smo u jedan 'cajtnot' gdje nam između tog javašluka, opstrukcije, jeftinog populizma i isključivanja iz Vijeća Evrope treba birati", kazao je Radončić.

Mislim, dodao je, da političke snage u BiH moraju da nađu toliki demokratski kapacitet i da "to pitanje riješimo, inače nas to isključuje iz svih ozbiljnih kontakata i isključuje nas kao relevantnog faktora iz kontakata s međunarodnom zajednicom“.

"U ovom trenutku nisam veliki optimist da će se u ovih nekoliko dana pojaviti takvo rješenje, a naravno ukoliko se pojavi vjerujte da ću imati hrabrosti da ga kao lider stranke podržim neovisno na poznate vriske, piske, dezinformacije kada je u pitanju hrabrost da se prihvati nešto u interesu BiH", kazao je Radončić.