{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radončić: Vrijeme straha i zloglasne UDBA-e mora da prestane

23.9.2018. u 09:07
417
130
Radončić: Vrijeme straha i zloglasne UDBA-e mora da prestane
417
Radončić: Vrijeme straha i zloglasne UDBA-e mora da prestane
Foto: SBB
Serija predstavljanja kandidata Saveza za bolju budućnost jučer nastavljena u Gradačcu, gdje su se na platou Kule Zmaja od Bosne Husein-kapetana Gradaščevića okupili brojni građani, saopćeno je iz SBB-a.
Šemsudin Kavazović, nosilac liste za Parlament FBiH, kazao je da je, nakon jučerašnjeg govora u kojem je naglasio da je Fahrudin Radončić možda najbolji Bošnjak kojeg je upoznao, uslijedio veliki broj poziva.

"Evo, da se ispravim, nije on možda najbolji nego je naš predsjednik Radončić sigurno najbolji Bošnjak. Bakir Izetbegović osam godina sjedi s Erdoganom na istoj sećiji, nije se udostojio da prenesemo posmrtne ostatke kapetana u BiH. I zato od vas tražim da glasate za Fahrudina Radončića, a ja ću ga sada zamoliti da sve uradi da prenesemo posmrtne ostatke našeg kapetana u Gradačac. Šta su ovi uradili, ova zelena buržoazija, koju ćemo smijeniti 7. oktobra? Ništa! Nula ili jedan krompir je njihov rezultat", kazao je Kavazović.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić govorio je na sva tri skupa, a u Brčkom je poručio:

"Vrijeme straha, vrijeme zloglasne UDBA-e, mora da prestane. Također, treba da prestane vrijeme straha od rata. Nema straha od otcjepljenja Republike Srpske, od trećeg entiteta i fildžan državice, o kojoj neki maštaju. Ima samo suverena i samostalna BiH"kazao je Radončić.

Kazao je i da, kad je Distrikt Brčko u pitanju, SBB želi da mijenja stvari.

"Umjesto da se svađamo sa Srbima i Hrvatima, a to se prenosi na buduće Predsjedništvo, nećemo se takmičiti u opstrukcijama, u medijskim svađama, nego u tome ko će napraviti bolji rezultat. Tako se gradi BiH. Ali, nećemo odustati od principa da nema razgovora o otcjepljenju nijednog milimetra BiH, o tome da li je u Srebrenici počinjen genocid ili ne, nikad i ni s kim nećemo raspravljati. Bosna i Hercegovina ostaje cjelovita i suverena, genocid u Srebrenici je počinjen i s tim saznanjima ćemo ipak graditi zajedničku i moćnu državu BiH, jer je to jedina alternativa za sve njene građane", rekao je Radončić.

Inače, u sva tri grada predstavljeni su kandidati SBB-a za sve nivoe vlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: