BiH
370

Radončić: Uputili smo zahtjev za smjenu zamjenika ministrice odbrane Seada Jusića

Piše: Er. M.
Fahrudin Radončić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fahrudin Radončić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić kazao je kako je predsjedavajućem Vijeća ministara BiH upućen zahtjev za smjenu zamjenika ministrice odbrane BiH Seada Jusića.

Jusić je za zamjenika ministrice odbrane BiH imenovan na prijedlog SBB-a, a zahtjev za njegovu smjenu upućen je predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH.

Radončić je rekao novinarima kako smatra da je Jusić pogriješio što je potpisao odluku o angažmanu Počasne jedinice OSBiH za 8. i 9. januar u Banjoj Luci dok je ministrica odbrane Marina Pendeš praktično još bila tu.

On je konstatovao da zamjenik ministrice takvim postupanjem nije ispoštovao odluku Ustavnog suda BiH koji je 9. januar kao Dan RS-a proglasio neustavnim. Jusiću je zamjerio i što se o svojim političkim odlukama nije konsultovao s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem ili s njim.

"Meni je zaista žao što moramo ići u ovo jer sam očekivao da će on možda sam ponuditi svoju ostavku", kazao je Radončić.

Zahtjev predsjednika SBB-a stigao je u Vijeće ministara BiH.