BiH
734

Radončić postao hit na društvenim mrežama: Narod je zaljubljen u mene

Klix.ba
Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) i bivši, smijenjeni, ministar sigurnosti BiH postao je, čini se, predmetom zezanja na društvenim mrežama zbog svoje izjave date u emisiji "Interview 20" na BHT-u.

Tačnije, emisija će biti emitirana 27. augusta, međutim već je i sam trailer bio dovoljan da zaintrigira brojne gledatelje.

Ono što je definitivno izazvalo najviše reakcija kod bh. građana, korisnika društvenih mreža je Radončićeva, kažu mnogi, pretjerano samouvjerena tvrdnja da je on apsolutna zvijezda bh. političkog neba.

"Ja gdje god prođem, ja sam stvarno rock zvijezda. Ja nemam taj problem sa građanima, pogotovo nakon 7. februara. Svi su građani zaljubljeni u mene", ubijeđen je Radončić.

Podsjetimo, Radončić je i smijenjen upravo zbog februarskih protesta u kojima je zapaljena zgrada Predsjedništva Bosne i Hercegovine te zgrade u kojima su neke druge institucije. Inicijatori Radončićeve smjene tada su naveli da on treba otići s funkcije, jer kao ministar sigurnosti nije bio na visini zadatka u takvoj situaciji, nakon čega je Parlamentarna skupština BiH izglasala njegovu smjenu.

U emisiji će, kako se vidi iz najave, biti riječi i o bokserskom meču između Dževada Poturaka i Aberahmana Coulabalyja nedavno u Zenici, a kojem je prisustvovao i Radončić. Tada ga zenička publika baš i nije doživjela kao rock zvijezdu, naprotiv, izviždali su ga.

Emisija će biti na programu 27. augusta, a tada ćemo imati priliku vidjeti cijeli intervju i kontekst u kojem je Radončić izjavio ove samodopadljive rečenice.