Skup u Banovićima
387

Radončić: Pogrešna politika Izetbegovića je napravila moćnu PDA

Klix.ba
Skupom u Banovićima Savez za bolju budućnost BiH (SBB) nastavio je sa predstavljanjem kandidata za sve nivoe vlasti u Tuzlanskom kantonu. Lider SBB-a Fahrudin Radončić je kazao da želi napraviti moćnu, snažnu i prosperitetnu BiH.

"I da u svakom kantonu omogućimo ljudima da slobodno dišu i razvijaju svoje resurse i da bolje žive od njih. Ovdje je nastala moćna stranka Pokret demokratske akcije. Vidio sam da je tamo nekakav Gutić, bio je toliko važan da mu se uopće ne sjećam imena, u nekim medijima tvrdio da je Radončić napravio Kukićevu stranku. A ja vam odgovorno kažem da je tu stranku svojom pogrešnom politikom napravio Bakir Izetbegović, jer je zanemario narod i interes ovog kraja. I normalno je da će se ljudi organizirati i napraviti novi veliki politički projekt kako bi se oslobodili predsjednikovih stega i pritisaka", poručio je Radončić.

Za sebe je kazao da nikada neće biti predsjednik koji će naređivati šta će raditi zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona, Federalnom ili Državnom parlamentu.

"Ima da vama polažu račune, jer ste ih vi birali, a ne pojedincima u centrali u Sarajevu. Također, potpuno sam uvjeren da će buduća koalicija na nivou TK mnogo bolje predstavljati građane i štititi njihov interes, razvijati ovaj kraj i graditi ga nego što je to u posljednje dvije decenije činila SDA", kazao je Radončić pred 600 građana koji su prisustvovali tribini u Banovićima.

Radončić je dodao da će on, ali i SBB, gajiti politiku ekonomskog patriotizma, a nikako nacionalističke priče, koja često postaje fašistoidna.

Inače, na skupu u Banovićima govorili su nosilac liste za Parlament BiH Bahrudin Hadžiefendić, Sanel Razić, nosilac liste za Parlament FBiH, Nedžad Hamzić, nosilac liste za Skupštinu TK, Šahbaz Lapandić, predsjednik OO SBB-a Banovići, Samra Brigić, kandidatkinja za Parlament FBiH.