{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radončić: Osman Mehmedagić je dao saglasnost za nabavku 2.500 pušaka, tražimo njegovu ostavku

15.2.2018. u 13:21
236
351
Radončić: Osman Mehmedagić je dao saglasnost za nabavku 2.500 pušaka, tražimo njegovu ostavku
236
Radončić: Osman Mehmedagić je dao saglasnost za nabavku 2.500 pušaka, tražimo njegovu ostavku
Foto: H. M./Klix.ba
Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić kazao je na današnjoj konferenciji da kao bivši ministar sigurnosti BiH zna da je MUP RS, kada je kupio 2.500 pušaka, prevršio nepotrebnu mjeru, kazavši da je to previše.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Svoju saglasnost za nabavku te silne količine oružja dao je direktor OSA-e BiH koji je kadar SDA. Zato s gnušanjem odbacujemo napade SDA na Republiku Srpsku, jer je riječ o dobro sinhronizovanoj akciji", kazao je Radončić.

Istakao je da je neko ko je zadužen za nacionalnu sigurnost potpisao nešto protiv nacionalne sigurnosti.

"Tražimo ostavku Osmana Mehmedagića Osmice", kazao je Radončić dodajući kako on kao bivši ministar sigurnosti BiH zna da entitetu RS nije potrebna ta količina oružja.

Kada je riječ o odnosima u Kantonu Sarajevo, Radončić je kazao da je izborna volja građana prije tri godine bila da SDA vodi Kanton Sarajevo.

"Onaj ko podnese ostavku u svojoj stranci, očekivano je da podnese ostavku i na mjesto premijera. Mi smo potvrdili odluku našeg kluba da ćemo glasati za smjenu premijera Elmedina Konakovića ukoliko do toga dođe u Skupštini Kantona Sarajevo.

Radončić je rekao da su brojni rođaci predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića na važnim pozicijama, uključujući i direktora Porezne uprave FBiH.

On se pita šta se desi s privrednikom kada ga "uhvati četvorka".

Kako kaže, SBB nema ništa protiv toga da Šerif Isović ostane vršilac dužnosti direktora Porezne uprave FBiH.

Podsjetio je da su pojedine firme oprale stotine miliona KM, pitajući Isovića kako je to moguće. Što se tiče ostavki u Vladi FBiH, on je rekao da koalicija ne funkcioniše, ali da nema novih opcija prije izbora 2018. godine.

Radončić je kazao da je predizborna kampanja davno počela i to montiranjem optužnica. Ocijenio je da će kampanja biti još prljavija moleći građane da shvate šta je bošnjačka državna mafija.

Osvrnuo se i na izjave Armina Cibre o njemu, on je kazao da vozač ne može napisati putni nalog, a kamoli knjigu o Radončiću. On smatra da su autori te knjige određene tajne službe.

Radončić je upitan i o mogućnosti prestanka snabdijevanja FBiH plinom. Kako kaže, FBiH je postala talac određenih direktora i on podržava ministra energetike FBiH Nermina Džindića koji je najavio smjene pojedinih direktora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: