BiH
264

Radončić o gradnji autocesta: U naredne dvije godine vidjet ćemo veliko gradilište u BiH

Klix.ba
Fahrudin Radončić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Fahrudin Radončić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U Sarajevu je održan sastanak lidera stranaka vladajuće koalicije u FBiH, na kojem je bilo riječi o gradnji autoputeva i brzih cesta u Federaciji BiH. Na sastanku kojem su prisustvovali Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Fahrudin Radončić istaknuti su optimizam i želja za ubrzanjem procesa gradnje.
"Ovo je dokaz da će se lideri stranaka prvi put u BiH, potpuno dinamično i koncentrisano baviti operativnim poslom, biti podrška nadležnim direktorima i ministarstvima kako bi se autoputevi, brze ceste i hidrocentrale počeli graditi", rekao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić nakon sastanka u zgradi Predsjedništva BiH.

S druge strane, Radončić je naglasio kako postoje problemi u vidu nedostatka ozbiljne građevinske dokumentacije koja jednostavno ne postoji.

"U tom smislu, parlamenti i ljudi koji rade u Autocestama FBiH i RS moraju da se aktiviraju i mi ćemo im u tome pomoći. Ja sam kao iskusan investitor pokušao implementirati to i na autoceste, Bakir Izetbegović je bio direktor Zavoda za izgradnju KS, a Dragan Čović ima poznatu biografiju u menadžerskom smislu. Vrlo smo kompetentni i možemo napraviti drugačiji način rada", kazao je Radončić.

On je zaključio kako se prije bilo kakvih investicija prvo morala stabilizirati politička situacija u Federaciji BiH te da je sada optimističan.

"Građani će rezultat našeg rada osjetiti za godinu-dvije i mislim da ćemo 2017. godine, a pogotovo 2018. vidjeti jedno veliko gradilište u BiH", rekao je Radončić.