Skup SBB-a
367

Radončić: Napravit ćemo patriotski koalicioni blok koji želi novu BiH

Klix.ba
Foto: SBB
Foto: SBB
Savez za bolju budućnost BiH nastavio je večeras u Tuzlanskom kantonu s predstavljanjem kandidata za sve nivoe vlasti u Kalesiji i Živinicama.

Predsjednik SBB-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić u svom je obraćanju okupljenim građanima naglasio da je došlo vrijeme da se svrgne režim, saopćeno je iz SBB-a.

"Napravit ćemo patriotski koalicioni blok koji želi novu BiH i spasiti se, ne SDA kao stranke, nego režima koji je upropastio i tu stranku i BiH. Režim koristi najgore moguće ljude da bi se uklonili rivali tog režima, odnosno alternativa, a mi želimo da budemo alternativa koja se neće svetiti, ali koja će se baviti razvojem i biznisom. Nama niko ne može prigovoriti prljave privatizacije, nama niko ne može prigovoriti slučaj 20 političkih ubistava. Nama niko ne može prigovoriti da je neko iznio nekoliko milijardi i sada ih pokušava vratiti u BiH, a te milijarde bile su namijenjen našim borcima i naoružavanju naših boraca. Sada se bave tajnom policijom. Nemojte misliti da pričam o SDA, riječ je o vrhu SDA, to je režim koji je zarobio i tu stranku", kazao je Radončić.

Dodao je da, kad god koja populacija izađe na ulice da traži svoja prava, vlast odmah vezuje njegovo ime uz proteste.

"Vidjeli ste da je bila pobuna 7. februara 2014. godine, opravdana. Kad god izađe neko na ulicu, oni kažu to je SBB i Radončić. Kada su policajci došli pred Parlament, kažu: Radončić stoji iza policije. Kada su paraplegičari tražili da im se poveća pomoć, rekli su: Radončić ih organizira. I kada su demobilizirani borci došli pred Parlament FBiH, opet kažu: Iza toga stoji Radončić. Oni svugdje vide mene, i meni je kompliment da me vide tamo gdje je nepravda. Nisam ih organizirao, ali ih politički uvijek podržavamo. To je naš narod, to su naši saborci, to su opljačkani ljudi i uvijek ćemo biti na strani njih, a ne na strani režima", kazao je Radončić.

Inače, na skupovima u Kalesiji i Živinicama obratili su se i Bahrudin Hadžiefendić, Elvir Rožnjaković, Nedžad Hamzić, Mirnes Jukanović, Armin Hodžić, Amela Mehmedović i Hidajet Rahimić, saopćeno je iz SBB-a.