Obraćanje u Vogošći
23

Radončić: Izgradit ćemo Prvu transverzalu, toplovod Sarajevo – Kakanj i projekat "Čista Miljacka"

Klix.ba
Na večerašnjoj unutarstranačkoj tribini u Vogošći članovi I kandidati SBB-a na predstojećim izborima kazali su kakav Kanton Sarajevo žele.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić javno je pohvalio stavove Mirvada Kurića, Adise Omerbegović – Arapović i Ismira Juske da kadrovi SBB-a više ne toleriraju da njihove rezultate sebi pripisuju i otimaju drugi.

"Naš državni ministar Jusko je preko Brisela osigurao 2,6 milijardi KM za izgradnju puteva i to će otvoriti hiljade radnih mjesta. Kao što vidite, i takvi finansijski efekti govore kuda i kojim putem treba da ide BiH. Napravit ćemo vladu nacionalnog jedinstva i bilo ko da bude premijer Kantona Sarajevo, iz SBB-a ili neke druge koalicione stranke, morat će da uradi najmanje četiri pet projekata. Mora se izgraditi Prva transverzala kako hiljade vozila svakog dana ne bi čekalo na ulazak ili izlazak iz Vogošće. Toplovod Kakanj – Sarajevo mora biti završen da prijestolnica diše čist zrak, a građani plaćaju jeftinije i ekološki čisto grijanje. Buduća kantonalna vlada mora uraditi i projekat 'Čista Miljacka', gdje će se voziti kajaci, plivati u čistoj i prečišćenoj vodi i šetati stazama na koje će grad biti ponosan", rekao je između ostalog Radončić u Vogošći.