|

Radončić Džaferoviću o ulasku SBB-a u vlast: Sa DF-om imate dovoljno mandata

Radončić Džaferoviću o ulasku SBB-a u vlast: Sa DF-om imate dovoljno mandata
59
Klix.ba
27.3.2019. u 21:13
89
komentara
59

dijeljenja
Radončić Džaferoviću o ulasku SBB-a u vlast: Sa DF-om imate dovoljno mandata Džaferović i Radončić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Član Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDA Šefik Džaferović razgovarao je danas sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem o ulasku te partije u vlat na državnom i federalnom nivou.
Kako saznaje Klix.ba, Radončić je bio jasnog stava da SBB ne želi biti dio parlamentarnih većina.

“Džaferović je predložio sastanak u Predsjedništvu BiH i ideju da SBB razmotri opciju da uđe u vlast. Međutim, obzirom da SDA i DF imaju dovoljno mandata za državni i federalni nivo vlasti (zajedno sa HDZ-om i SNSD-om) mi ne vidimo potrebu da SBB participira u tome. Inače, razgovor je bio vrlo korektan i konstruktivan”. rekao je Radončić za Klix.ba.

Podsjećamo, Radončić je nešto slično rekao i prije dvije sedmice. Naime, nakon sjednice Doma naroda Parlamenta BiH kratko je prokomentarisao proces formiranja vlasti, poručivši da njegova stranka nije zainteresirana za vlast.

Radončić je otvoreno kazao da SDA sada u Demokratskoj fronti ima partnera te da očekuje da zajedno formiraju vlast.

Ako je suditi prema posljednjim istupima, Demokratska fronta (DF) započet će razgovore sa svim parlamentarnim strankama o formiranju vlasti na nivou države BiH i njenog entiteta Federacija BiH.
Prijavi grešku


Komentari (89)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...