{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radojičić: Treba nastaviti razgovore RS-a i OHR-a

F
10.11.2007. u 15:40
0
0
Radojičić: Treba nastaviti razgovore RS-a i OHR-a
0
Radojičić: Treba nastaviti razgovore RS-a i OHR-a
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić smatra da to što je OHR odbio posljednje prijedloge koje su sačinili pravni eksperti RS-a ne znači da je sve gotovo, već da očekuje da budu nastavljeni razgovori u vezi s Odlukom o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH.
Radojičić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci ocijenio da u vezi s ovim problemom ne treba očekivati brza rješenja, jer je riječ o procesu i da očekuje da obje strane dostave nove prijedloge za prevazilaženje krize.

"Još ništa nije konačno, jer je na osnovu kratkog pismenog saopćenja koje je upućeno iz OHR-a vidljivo samo da oni nisu prihvatili posljednje prijedloge vlade, ali da su spremni da nastave razgovore", naveo je Radojičić u izjavi novinarima u subotu u Banjoj Luci.

Poručio je i da za "Narodnu skupštinu RS-a posljednji stavovi OHR-a nisu ništa novo, jer je NSRS svoje stavove o odlukama visokog predstavnika zauzela kroz ranije usvojenu Deklaraciju".

Treba sačekati da se prvo održe najavljene sjednice Predsjedništva BiH da bi se dobiti njihovi stavovi i da bi se donijela odluka o nastavku zasjedanja Narodne skupštine RS-a, naglasio je.

Radojičić je rekao i da je jasno da "OHR nikada ranije nije mijenjao svoje odluke, ali da je u ovom slučaju izrazio spremnost da adekvatnom legalnom formom odgovori na nastalu situaciju".

Mišljenja je i da se nalazimo i u jednom procesu koji je spor, koji nije jednostavan i koji nije linearan u kojem će razgovori ići i naprijed i nazad, a koji se neće riješiti za pet dana.

"Kriza stoga može potrajati vrlo dugo", zaključio je predsjednik entitetskog parlamenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: