|

Radojičić: Treba nastaviti razgovore RS-a i OHR-a

Radojičić: Treba nastaviti razgovore RS-a i OHR-a
0
F
FENA
10.11.2007. u 15:40
0
komentara
0

dijeljenja
Radojičić: Treba nastaviti razgovore RS-a i OHR-a
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić smatra da to što je OHR odbio posljednje prijedloge koje su sačinili pravni eksperti RS-a ne znači da je sve gotovo, već da očekuje da budu nastavljeni razgovori u vezi s Odlukom o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH.
Radojičić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci ocijenio da u vezi s ovim problemom ne treba očekivati brza rješenja, jer je riječ o procesu i da očekuje da obje strane dostave nove prijedloge za prevazilaženje krize.

"Još ništa nije konačno, jer je na osnovu kratkog pismenog saopćenja koje je upućeno iz OHR-a vidljivo samo da oni nisu prihvatili posljednje prijedloge vlade, ali da su spremni da nastave razgovore", naveo je Radojičić u izjavi novinarima u subotu u Banjoj Luci.

Poručio je i da za "Narodnu skupštinu RS-a posljednji stavovi OHR-a nisu ništa novo, jer je NSRS svoje stavove o odlukama visokog predstavnika zauzela kroz ranije usvojenu Deklaraciju".

Treba sačekati da se prvo održe najavljene sjednice Predsjedništva BiH da bi se dobiti njihovi stavovi i da bi se donijela odluka o nastavku zasjedanja Narodne skupštine RS-a, naglasio je.

Radojičić je rekao i da je jasno da "OHR nikada ranije nije mijenjao svoje odluke, ali da je u ovom slučaju izrazio spremnost da adekvatnom legalnom formom odgovori na nastalu situaciju".

Mišljenja je i da se nalazimo i u jednom procesu koji je spor, koji nije jednostavan i koji nije linearan u kojem će razgovori ići i naprijed i nazad, a koji se neće riješiti za pet dana.

"Kriza stoga može potrajati vrlo dugo", zaključio je predsjednik entitetskog parlamenta.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.