{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radojičić: Parafiranje sporazuma Srbije i EU dobar korak za cijeli region

F
7.11.2007. u 14:06
0
0
Radojičić: Parafiranje sporazuma Srbije i EU dobar korak za cijeli region
0
Radojičić: Parafiranje sporazuma Srbije i EU dobar korak za cijeli region
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić smatra da je današnje parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije s Evropskom unijom dobar korak za čitav region, jer je budućnost čitavog regiona u evroatlantskim integracijama.
Naglasio je da je izolacija svake od zemalja regiona izvan evroatlantskih integracija problem i za tu zemalji i za Evropu u cjelini.

"Mislim da je ovo veoma pozitivan signal iz Brisela Srbiji koji treba posmatrati u kontekstu cjelokupnih političkih događanja i onoga što se u ovom trenutku pokušava riješiti na Balkanu prije svega i vezano za situaciju na Kosovu", ocijenio je Radojičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

On je kazao da bi volio da iz Brisela bude i poruka dobre volje prema Sarajevu i Banjoj Luci, odnosno BiH.

Kako je naglasio, Brisel treba dati ocjenu da li postoje ili ne uvjeti za parafirenje ovog sporazuma s BiH, podsjetivši da su tehnički pregovori BiH s EU okončani i da su ostala još četiri uvjeta EU iz pretpristupnih uvjeta koja nisu potpuno implementirana.

Radojilić se nada da će Mostarska deklaracija, kao izjava šest političkih lidera u BiH, biti dovoljan ili vrlo ozbiljan uvjet da BiH napravi korak više i da ona stigne do parafiranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ali i ističe da je do Brisela i EU da procijeni važnost tog dokumenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: