{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radojičić: Osporiti muzičku melodiju još jedan presedan u BiH

F
25.7.2007. u 16:30
0
0
Radojičić: Osporiti muzičku melodiju još jedan presedan u BiH
0
Radojičić: Osporiti muzičku melodiju još jedan presedan u BiH
Odluka Ustavnog suda Republike Srpske kojom je ocijenjeno da himna RS-a, melodija "Bože pravde", bez teksta ugrožava vitalne nacionalne interese Bošnjaka je teško razumljiva i dovodi Republiku Srpsku u veoma lošu situaciju u očuvanju identiteta i svojih obilježja, ocijenio je danas predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić.
U pisanoj izjavi Radojičić navodi da je to "jedinstven slučaj da se jedna muzička tema proglašava štetnom po nečije vitalne nacionalne interese i predstavlja još jedan presedan na području Bosne i Hercegovine". Radojičić smatra da su sudije Ustavnog suda Republike Srpske "bile pod neprimjerenim medijskim kritikama dijela medija iz Federacije Bosne i Hercegovine zbog svog ranijeg rada i ovu odluku donijeli su u nepovoljnom i negativnom okruženju dijela javnosti".

Ističe i da je "sigurno da će ovom odlukom dio protivnika Republike Srpske biti zadovoljan u svojim namjerama za ukidanje entiteta i svih obilježja Republike Srpske".

"Ali po Ustavu i zakonu, Republika Srpska ima pravo na svoju himnu i Narodna skupština Republike Srpske će tražiti optimalno rješenje u jesenjem dijelu rada'', istakao je na kraju predsjednik entitetskog parlamenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: