{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radojičić: Osporiti muzičku melodiju još jedan presedan u BiH

F
25.7.2007. u 16:30
0
0
Radojičić: Osporiti muzičku melodiju još jedan presedan u BiH
0
Radojičić: Osporiti muzičku melodiju još jedan presedan u BiH
Odluka Ustavnog suda Republike Srpske kojom je ocijenjeno da himna RS-a, melodija "Bože pravde", bez teksta ugrožava vitalne nacionalne interese Bošnjaka je teško razumljiva i dovodi Republiku Srpsku u veoma lošu situaciju u očuvanju identiteta i svojih obilježja, ocijenio je danas predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić.
U pisanoj izjavi Radojičić navodi da je to "jedinstven slučaj da se jedna muzička tema proglašava štetnom po nečije vitalne nacionalne interese i predstavlja još jedan presedan na području Bosne i Hercegovine". Radojičić smatra da su sudije Ustavnog suda Republike Srpske "bile pod neprimjerenim medijskim kritikama dijela medija iz Federacije Bosne i Hercegovine zbog svog ranijeg rada i ovu odluku donijeli su u nepovoljnom i negativnom okruženju dijela javnosti".

Ističe i da je "sigurno da će ovom odlukom dio protivnika Republike Srpske biti zadovoljan u svojim namjerama za ukidanje entiteta i svih obilježja Republike Srpske".

"Ali po Ustavu i zakonu, Republika Srpska ima pravo na svoju himnu i Narodna skupština Republike Srpske će tražiti optimalno rješenje u jesenjem dijelu rada'', istakao je na kraju predsjednik entitetskog parlamenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: