{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radojičić: Ne može se staviti veto na veto

F
23.4.2007. u 16:10
0
0
Radojičić: Ne može se staviti veto na veto
0
Radojičić: Ne može se staviti veto na veto
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić ocijenio je danas da Vijeće naroda RS-a ne može raspravljati niti pokrenuti veto ukoliko se danas usvoji Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića, po kojoj je Odluka Predsjedništva BiH od 11. aprila destruktivna i štetna po vitalne interese RS-a.
Navodeći da ne može biti pokrenut veto na veto, Radojičić je u izjavi novinarima kazao da je za potvrdu Radmanovićevog stava povodom Odluke Predsjedništva BiH, neophodna jedino dvotrećinska većina u Narodnoj skupštini RS-a.

"Ustav BiH je precizan i kaže da član Predsjedništva BiH iz RS-a u roku od tri dana može da pokrene pitanje zaštite vitalnog entitetskog interesa na odluku Predsjedništva BiH po kojoj je preglasan", kazao je Radojičić i dodao da se u tom slučaju u roku od 10 dana o tome izjašnjava entitetski parlament i potvrđuje stav člana Predsjedništva BiH iz RS-a dvotrećinskom većinom.

Iz tog razloga, kako je naveo, osim dvotrećinske većine nema nikakvog drugog organa niti bilo koga da preispituje odluku Narodne skupštine RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: