BiH
0

Radojičić: Najbolje bi bilo da pravni eksperti postignu dogovor

FENA
Predsjednik Narodne skupštine RS-a i visoki funkcioner SNSD-a Igor Radojičić izjavio je večaras da bi bilo najbolje da se kroz razgovore pravnih eksperata pronađe rješenje novonastale situacije, te da entitetski parlament to i očekuje i ostaje u stalnom zasjedanju.

Radojičić je u izjavi novinarima podsjetio da će Skupština RS-a biti u stalnom zasjedanju, što znači da neće ulaziti u redovnu zakonodavnu aktivnost, jer imaju samo jednu temu na stolu: aktulenu sitauciju izazvanu posljednjim odlukama visokog predstavnika i otvorenu mogućnost da Parlament sa tom temom bude sazvan u bilo kojem momentu i da donosi odluke o tome.

Naglasio je i da to ne znači da je proglašeno vanredno stanje, već je Skupština zaključila da se isključivo posveti samo ovoj temi.

Podsjetio je da je Skupština RS-a u svojim zaključcima i da to treba da bude stav i za oba doma Parlamentarne skupštine BiH, te da se "oni ne mogu ponašati kao da se ništa ne dešava u zemlji, jer se dešavaju veoma ozbiljne stvari i jedan entitet ima suštinske primjedbe na sve što se dešava".

Radojičić je kazao da Parlament RS-a nije destruktivan faktor i da ima određena očekivanja i od narednog sastanka pravnih eksperata Vlade RS-a i OHR-a koji će se održati tokom ove sedemice.

"Skupština RS-a je svesna potrebe da se iz ove situacije izađe na kvalitetan i konstruktivan način i najbolje bi bilo da je to dogovor pravnih eksperata", kazao je Radojičić.