|

Radojičić: Najbolje bi bilo da pravni eksperti postignu dogovor

Radojičić: Najbolje bi bilo da pravni eksperti postignu dogovor
0
F
FENA
5.11.2007. u 19:17
0
komentara
0

dijeljenja
Radojičić: Najbolje bi bilo da pravni eksperti postignu dogovor
Predsjednik Narodne skupštine RS-a i visoki funkcioner SNSD-a Igor Radojičić izjavio je večaras da bi bilo najbolje da se kroz razgovore pravnih eksperata pronađe rješenje novonastale situacije, te da entitetski parlament to i očekuje i ostaje u stalnom zasjedanju.
Radojičić je u izjavi novinarima podsjetio da će Skupština RS-a biti u stalnom zasjedanju, što znači da neće ulaziti u redovnu zakonodavnu aktivnost, jer imaju samo jednu temu na stolu: aktulenu sitauciju izazvanu posljednjim odlukama visokog predstavnika i otvorenu mogućnost da Parlament sa tom temom bude sazvan u bilo kojem momentu i da donosi odluke o tome.

Naglasio je i da to ne znači da je proglašeno vanredno stanje, već je Skupština zaključila da se isključivo posveti samo ovoj temi.

Podsjetio je da je Skupština RS-a u svojim zaključcima i da to treba da bude stav i za oba doma Parlamentarne skupštine BiH, te da se "oni ne mogu ponašati kao da se ništa ne dešava u zemlji, jer se dešavaju veoma ozbiljne stvari i jedan entitet ima suštinske primjedbe na sve što se dešava".

Radojičić je kazao da Parlament RS-a nije destruktivan faktor i da ima određena očekivanja i od narednog sastanka pravnih eksperata Vlade RS-a i OHR-a koji će se održati tokom ove sedemice.

"Skupština RS-a je svesna potrebe da se iz ove situacije izađe na kvalitetan i konstruktivan način i najbolje bi bilo da je to dogovor pravnih eksperata", kazao je Radojičić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.