BiH
0

Radojičić: Koalicija SNSD-a i PDP-a u "kontroverznoj fazi"

FENA
Visoki funkcioner SNSD-a Igor Radojičić izjavio je danas da odnosi SNSD-a i Partije demokratskog progresa (PDP) prolaze "kroz jednu kontroverznu fazu i da ima obostranog nezadovoljstva po nekoliko osnova".

Radojičić je rekao u izjavi novinarima u Banjoj Luci da SNSD nije "bio baš sretan" kandidaturom lidera PDP-a Mladena Ivanića za predsjednika RS-a jer su ostale dvije stranke koje sa SNSD-om čine skupštinsku većinu, Socijalistička partija i DNS, podržali zajedničkog kandidata SNSD-a Rajka Kuzmanovića.

"PDP je istaknuo svog kandidata i neminovno je došlo do sudara u predizbornoj kampanji između SNSD-a i PDP-a, a u međuvremenu se pojavilo još nekoliko elemenata za raspravu, kadrovska pitanja koja su uvijek predmet debate, te ono što je Ivanić govorio u vezi s revizijom banaka", kazao je Radojičić.

On je kazao da će nakon praznika biti potrebno da predstavnici te dvije stranke razgovaraju te ocijenio da postoji osnov da se saradnja nastavi i da ti odnosi zbog svega što se dešavalo u međuvremenu ne treba da "puknu".