{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radojičić i Pavlović o problemima u Srebrenici

F
21.1.2009. u 15:49
0
0
Radojičić i Pavlović o problemima u Srebrenici
0
Radojičić i Pavlović o problemima u Srebrenici
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić i Radomir Pavlović, predsjednik Skupštine općine Srebrenica, razgovarali su danas u Banjoj Luci o problemima Srebrenice, s obzirom na to da nema usvojen općinski budžet i da postoje problemi u unutrašnjem radu općinske administracije.
Sastanku nije prisustovao novoizabrani načelnik Općine Srebrenica Osman Suljić, a Radojičić je na pitanje da li će se i s njim sastati, kazao da se "raduje i tom susretu".

Na sastanku je razgovarano o materijalnoj pomoći koju je Vlada RS-a uputila u Srebrenicu, a Radojičić kaže da je u prošloj godini investirano više od 40 miliona maraka kroz programe u oblasti infrastrukture, putne mreže, dijelom u školstvo, elektrodistribuciju, obnovu zgrade suda i drugo.

"U razgovoru smo čuli da je s druge strane bilo mnogo obećanja, a malo je realizovano. Iz budžeta BiH od planiranih 10 miliona, realizovana je jedna četvrtina, a bilo je i znatno manje od očekivanih sredstava iz Federacije BiH i kantona", naveo je Radojičić.

Kaže da još postoje problemi i u radu općinske organizacije, pritom navodeći nedavnu "nelegalnu" odluku načelnika Općine koja se odnosila na praznike.

"Još ima problema s izvršenjem nalaza upravne inspekcije iz 2007. godine koja se odnosi na obilježja i pečate i na nepoštivanje zakona", kazao je predsjednik entitetskog parlamenta.

Pavlović je rekao da se u Srebrenici mora uspostaviti institucionalna vladavina prava.

Iznio je i stav da se "srebrenička općinska vlast prema Vladi RS-a, koja je dosta uložila u Srebrenicu, ne treba ponašati kao maćeha, a na Sarajevo gledati kao majku te da se u njoj mora uspostaviti vladavina zakona jer je ona u teritorijalnoj organizaciji RS-a".

Naveo je i da se vlast u toj općini zalaže za izgradnju dviju industrijskih zona, u Potočarima i Skelanima, a od resornog ministarstva traže sastanak u vezi s problemima u Rudniku Sase.

Bilo je riječi o arheološkom nalazištu u Skelanima, a Radojičić smatra da bi trebalo da bude osnovana entitetska ustanova koja bi gazdovala tim područjem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: