BiH
0

Radojičić: Dixonovom odlukom oštećeni svi budžetski korisnici

FENA
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić očekuje da entitetska vlada narednih dana podnese tužbu protiv predsjedavajućeg Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Jolyja Dixona, ocijenivši da zbog Dixonove odluke o "zamrzavanju" sredstava štetu trpe budžeti i najugroženije kategorije stanovništva.

Radojičić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da su usljed nezakonite Dixonove odluke da se obustave isplate s jedinstvenog računa budžet RS-a oštećeni svi budžetski korisnici, te da je ugroženo kompletno funkcioniranje budžetskog sistema RS-a jer ta sredstva ne pristižu.

Iz tog razloga, naglasio je, ne mogu se ispoštovati sve predviđene obaveze, pa ni ona o isplati sredstava za ublažavanje posljedica uvođenja poreza na dodanu vrijednost.

Predsjednik Udruženja penzionera RS-a Rade Rakulj najavio je da će sutra s ministrom finansija Aleksandrom Džombićem razgovarati o mogućnostima da se počne s isplatama materijalih sredstava za ublažavanje posljedica uvođenja PDV-a.

Rakulj je izrazio nadu da će Vlada isplatiti tu vrstu pomoći penzionerima s najmanjim primanjima.

Radojičić i Rakulj danas su razgovarali i o drugim mogućim vidovima pomoći penzionerskoj populaciji.