BiH
0

Radniku SIPA-e Njegošu Poljakoviću potvrđena kazna zatvora od dvije godine

FENA
Portparol Općinskog suda u Zenici Alisa Varupa saopćila je danas da je Kantonalni sud u Zenici potvrdio presudu kojom je Njegoš Poljaković s Pala osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Poljakovića je Općinski sud u Zenici, 6. novembra 2007. godine proglasio krivim za krivično djelo «teška krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja» i osudio na kaznu zatvora od dvije godine.

U obrazloženju pravomoćne prvostepene presude stoji, da je Njegoš Poljaković, zaposlen u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, osuđen zbog toga što je dana 07.07.2006. godine upravljajući putničkim motornim vozilom, vlasništvo Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na Magistralnom putu M-17, u mjestu Janjići, preduzeo radnju preticanja dva autobusa i putničkog motornog vozila koje se kretalo ispred autobusa. Na taj način prozrokovao je nastupanje konkretne opasnosti po ostale učesnike u saobraćaju, usljed čega je smrtno stradalo jedna, dok je još sedam osoba zadobilo teške tjelesne povrede.