{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Radnik povrijeđen u eksploziji u HE kod Bihaća van životne opasnosti, nepoznat uzrok nesreće

Klix.ba
2.8.2018. u 17:12
10
41
Radnik povrijeđen u eksploziji u HE kod Bihaća van životne opasnosti, nepoznat uzrok nesreće
10
Radnik povrijeđen u eksploziji u HE kod Bihaća van životne opasnosti, nepoznat uzrok nesreće
Foto: abc.ba
Radnik koji je spašen u eksploziji koja se dogodila u Hidroelektrani "Una – Kostela" nadomak Bihaća je van životne opasnosti, potvrdio je glasnogovornik MUP-a USK Adnan Beganović. U ovoj nesreći su tri osobe poginule.
Beganović je za Klix.ba rekao kako je zaštitar agencije "Bakrač" koji se nalazio u naselju Kostela u 13:30 sati obavijestio PU Bihać da je unutar objekta Hidroelektrane "Una – Kostela" došlo do eksplozije. U prostoriji u kojoj je došlo do eksplozije nalazila su se četiri uposlenika Elektrodistribucije koja su radila na sanaciji turbine.

"Pripadnici PU Bihać i Vatrogasne jedinice izašli su na mjesto nesreće i potvrdili tačnost ove informacije. Doslakom do objekta uočena su četiri tijela, od čega je ejdno davalo znake života. Uspjeli su ga izvući iz te sobe i prevući u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić gdje mu je ukazana neophodna medicinska pomoć. On se nalazi van životne opasnosti i na daljem je promatranju", rekao je Beganović.

Nažalost, tri osobe su poginule. Smrt je konstatovana čim su izvučena njihova tijela.

Sektor kriminalističke policije MUP-a USK na mjestu nesreće vrši uviđaj. Na mjestu nesreće je i dežurni kantonalni tužilac.

"Okolnosti i način na koji je došlo do nesreće bit će poznate nakon okončanja uviđaja", rekao je Beganović.

Iz Elektroprivrede BiH saopćeno je da su stradala tri uposlenika ovog javnog preduzeća koja su obavljala poslove održavanja u Hidroelektrani "Una Kostela".

"Smrtno su stradali u nesreći koja se dogodila prilikom čišćenja drenažnog sistema hidroelektrane. SOni su obavljali radne zadatke u okviru redovnog godišnjeg održavanja", saopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: