Zbog neredovnih plaća
0

Radnik GRAS-a započeo štrajk glađu

Sarajevo-x.com
Raif Kriještorac (Foto: San)
Raif Kriještorac (Foto: San)
Raif Kriještorac (53), vozač minbusa u KJKP GRAS jutros u sedam sati započeo je štrajk glađu. Kriještorac je u GRAS-u zaposlen 11 godina i otac je troje djece. Iako bi menadžement ovog javnog preduzeća možda htio situaciju predstaviti drugačijom, Kriještorac tvrdi da je stanje poprilično haotično.

"Razlog zbog kojeg štrajkujem jeste neredovna plaća, nema toplog obroka, regresa, ne uplaćuje se penzijsko i invalidsko osiguranje, ne uplaćuju se rate kredita na vrijeme, pa nam dolaze opomene od banaka, mobing na poslu... Jednostavno, došlo je do kulminacije i ja sam odlučio da štrajkujem dok se nešto ne promjeni jer nema drugog načina“, kazao je Kriještorac, koji je inače dva puta bio nominavan za najboljeg vozača.

U momentu kada smo razgovarali telefonom s njim ovaj 53-godišnjak se nalazio u u Velešićima, odnosno na depou minibusa. Međutim, menadžment je tamo zabranio ulaz novinarima.

"Trenutno sam u firmi i štrajkujem, ali su mi zaprijetili da će me nakon radnog vremena izbaciti. Bilo je još kolega koje su mi se htjele pridružiti, međutim, ja im to nisam dopustio jer, ako bude problema, neka ih ja imam i neka ja ostanem bez posla, a ne neko drugi. Istrajat ću u svojim namjerama dok se nešto ne promijeni, jer Hasan Bašić, direktor GRAS-a, jednostavno je željan vlasti i radi sve po svome i po svaku cijenu. Bašić ili nek s nama traži novac od Kantona ili neka da ostavku i nek dođe neko normalan ko će nas voditi. Ovako više ne ide“, kazao je Kriještorac.