{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnicima Željeznica FBiH uplaćena plaća za maj, sindikati ne odustaju od štrajka

3.7.2014. u 16:59
4
3
Radnicima Željeznica FBiH uplaćena plaća za maj, sindikati ne odustaju od štrajka
4
Radnicima Željeznica FBiH uplaćena plaća za maj, sindikati ne odustaju od štrajka
Nekoliko sindikata u Željeznicama FBiH najavilo je da će stupiti u štrajk u ponedjeljak, 14. jula, od sedam sati ujutro. U direkciji preduzeća održan je sastanak uprave i federalnog ministra prometa i komunikacija Envera Bijedića kako bi se riješilo postojeće stanje.
Prema informacijama Samostalnog sindikata izvršnog osoblja područje infrastrukture Željeznica FBIH, uposlenicima nije isplaćen topli obrok i drugi materijalni troškovi za februar (Poslovno područje Bihać), mart, april, maj, te plaća za maj što predstavlja kršenje Kolektivnog ugovora i zakona..


"Naporom koji je uložio ministar i Uprava JP ŽFBiH uspjelo se djelimično odgovoriti zahtjevima sindikata koji djeluju u ovom javnom preduzeću. Tako su isplaćene obustave za april i plaća za maj", kazala je glasnogovornica Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Amila Ćoralić.

Iz ovog ovog ministrastva poručili su da će nastaviti intenzivne pregovore s predsjednicima sindikalnih organizacija, a novi sastanak zakazan je u srijedu, 9. jula.

"Sastanku nisu prisustvovali predstavnici sindikata. V.d. predsjednika Uprave nam nije dao tu informaciju i nismo se mogli dogovoriti s njim. Štrajk ostaje zakazan za 14. juli a više detalja znat ćemo nakon sastanka u srijedu", kazao je za naš portal Mhmed Bešić, zamjenik predsjednika Samostalnog sindikata izvršnog osoblja područje infrastrukture Željeznica FBIH.

Osim ovogo sindikata, štrajk su najavili Samostalni sindikat željezničkih radnika u BiHi Neovisni sindikat željezničara u FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: