|

Radnici ZZ "Brka" Brčko u ponedjeljak održavaju mirne proteste

Radnici ZZ "Brka" Brčko u ponedjeljak održavaju mirne proteste
0
Klix.ba
14.1.2013. u 16:57
0
komentara
0

dijeljenja
Radnici ZZ "Brka" Brčko u ponedjeljak održavaju mirne proteste Brčko
Radnici i kooperanti ZZ "Brka“ Brčko podnijeli su prijavu Policiji Brčko distrikta za mirne proteste koji će se održati u ponedeljak 21. januara, u dvorištu Zadruge Brka sa početkom u 8 sati kada je stečajni upravnik Hamdija Muratović najavio predaju zadružne imovine povjeriocu Brčko distriktu.
Na proteste su se odlučili iz razloga što, kako se navodi u saopćenju, gradonačelnik ne odgovara na zahtjev za hitan sastanak sa predstavnicima radnika i poljoprivrednih proizvođača, koji mu je proslijeđen još u petak službeno preko protokola kancalarije Gradonačelnika.

“Organizatori protesta će sve do datuma zakazanog protesta nastojati stupiti u kontakt sa Gradonačelnikom kome imaju namjeru predočiti sve materijalne dokaze koji potvrđuju vlasništvo nad nekretninama ZZ "Ratar“ Brka u stečaju, kao i sve razloge zbog kojih bi gradonačelnik trebao da stane u zaštitu prava svojih građana. O razvoju događaja javnost će biti obavještena na vrijeme, te ovim putem pozivamo sve one čestite i poštene ljude da nam se pridruže i zaustave uništavanje ono malo preostalih domaćih firmi. Preko ove zadruge posluje 1200 zadovoljnih poljoprivrednih domaćinstava”, navodi se u saopćenju ove firme.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.