{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici Željezare Zenica protestnom šetnjom traže svoja prava

F
7.12.2017. u 15:49
0
4
Radnici Željezare Zenica protestnom šetnjom traže svoja prava
0
Radnici Željezare Zenica protestnom šetnjom traže svoja prava
Foto: FENA
Više od stotinu radnika "Željezare Zenica“ danas je organiziralo mirnu protestnu šetnju ulicama Zenice sa željom da javnosti skrenu pažnju na, kako kažu, neodrživo stanje u ovom preduzeću.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nakon što se godina borbe s likvidnošću u naporima da se poteškoće u poslovanju ove firme prevaziđu, Vlada Federacije BiH je nedavno donijela odluku o pokretanju stečajnog postupka, u kojem bi se trebali očuvati profitabilni dijelovi preduzeća.

U svojoj protestnoj šetnji radnici Željezare Zenica došli su do zgrade Vlade ZDK gdje su zatražili da se ubrza spašavanje onog dijela koji je i do sada bio profitabilan. Radnicima je saopćeno da su im isplaćena sredstva koja je Vlade Federacije uplatila na ime pomoći, jer već mjesecima ne dobijaju plate. Delegacija radnika Željezare danas je razgovarala i sa kantonalnim ministrom za rad i socijalnu politiku Nurdžehanom Šahinovićem i gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem, koji su se suglasili sa zahtjevom da se stečajni postupak mora ubrzati u skladu sa zaključkom federalne vlade, kojim se predviđa da bi blizu 200 radnika moglo da nastavi sa radom.

Radnici Željezare Zenica prestali su s radom zbog blokade računa preduzeća i isključenja struje, što je direktna posljedica nagomilanih dugovanja od čega preduzeće najviše duguje Poreznoj upravi FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: