|

Radnici Željezare protestvovali u Zenici: Dosta nam je obećanja, sutra nastavljamo borbu

Radnici Željezare protestvovali u Zenici: Dosta nam je obećanja, sutra nastavljamo borbu
3
Piše: E. M.
27.2.2017. u 22:34
16
komentara
3

dijeljenja
Radnici Željezare protestvovali u Zenici: Dosta nam je obećanja, sutra nastavljamo borbu Detalj sa današnjeg sastanka u direkciji Željezare Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Radnici Željezare Zenica danas su se u direkciji u Zenici sastali sa zamjenikom ministra energetike, rudarstva i industrije FBiH Marinkom Bošnjakom, a sastanci će biti nastavljeni i sutra u proširenom sastavu.
Prema riječima radnika Željezare Zenica sastanak je trebao biti održan u 12 sati, ali s obzirom da ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić nije mogao doći u Zenicu, sastanak je sa njegovim zamjenikom počeo oko 14 sati. Nakon skoro dva sata pregovora donesena su tri zaključka.

"Tražimo da Vlada FBiH omogući 680.000 KM interventne pomoći Željezari, da se osigura skidanje hipoteke sa dvije čestice ArcelorMittala Zenica te da se skine hipoteka sa svih objekata Željezare. Kontaktirali smo i ministra, ali ne znamo kada će biti potvrđeni ovi zaključci", kazao je predsjednik Sindikata radnika Željezare Zenica Esad Skomorac.

Radnici Željezare Zenica pred direkcijom (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) Radnici Željezare Zenica pred direkcijom (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)


Predstavnici Željezare Zenica do sada su sa predstavnicima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine održali 14. sastanaka, no prema njihovim riječima, sve se završavalo sa obećanjima.

Oko 30 radnika svoj protest su završili oko 18 sati nakon što im je Bošnjak objasnio trenutno stanje i moguće rješenje problema.

"Mi smo danas održali ovaj sastanak gdje smo razgovarali o onome što je realno u ovom trenutku. Postavili smo tri rješenja problema, a sutra ćemo posebno razgovarati o drugom zaključku sa predstavnicima nekoliko firmi i vlasti. Sindikat će napraviti prijedlog sporazuma kojeg sutra treba prihvatiti ArcelorMittal Zenica, porezna institucija i Federalna agencija za privatizaciju", kazao je Bošnjak.

Naredni sastanak u proširenom sastavu bit će održan sutra u 11 sati u kompaniji ArcelorMittal Zenica.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...