|

Radnici Željezare otišli kućama, za sedam dana najavljen prijelomni sastanak u Zenici

Radnici Željezare otišli kućama, za sedam dana najavljen prijelomni sastanak u Zenici
7
Piše: I. P.
20.2.2017. u 17:05
33
komentara
7

dijeljenja
Radnici Željezare otišli kućama, za sedam dana najavljen prijelomni sastanak u Zenici Foto: Arhiv/Klix.ba
Radnici Željezare Zenica koji su danas protestovali ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine okončali su okupljanje sa nadom u prijelomni sastanak koji bi se trebao održati za sedam dana.
Naime, kako je rečeno za Klix.ba, Vlada FBiH je prihvatila zaključke radnika, a glavni se odnosi na održavanje sastanka 27. februara kako bi se konačno našlo rješenje za posrnulu kompaniju.

"Mi smo sve vrijeme bili na pregovorima u zgradi Vlade FBiH, usaglasili smo zaključke koje smo prezentovali, a oni su to prihvatili. Glavni zaključak je da će biti održan sastanak sa ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džinićem, direktorom Porezne uprave FBiH Šerifom Isovićem i direktorom Agencije za privatizaicju Amerom Bekrićem, a koji će se održati 27. februatra u 12 sati u Željeznari", potvrđeno je za Klix.ba.

Radnici tvrde da će se svi akteri koji su nadležni za problematiku Željezare Zenica tako naći na jednom mjestu.

"Mi ne planiramo izaći sa tog sastanka dok se ne pronađe rješenje za zahtjeve, a to su prije svega interventna pomoć i skidanje hipoteke sa imovine Željezare radi prodaje u maloj privatizaciji", zaključili su radnici.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...