BiH
33

Radnici Željezare i dalje pred zgradom Vlade FBiH: Nemamo šta jesti, ostajemo do ponedjeljka

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Radnici Željezare Zenica još uvijek protestuju ispred zgrade Vlade FBiH. Predstavnici su ušli u zgradu Vlade FBiH prije dva sata, ali ništa konkretno nije postignuto. Nadležni federalni i kantonalni ministri predložili su da se održi zajednički sastanak u ponedjeljak, 27. februara, u Zenici.

Kako su rekli radnicima, predloženo je da se sljedećeg ponedjeljka sastanu premijer FBiH, ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić, direktor Porezne uprave FBiH, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK, direktor Federalne agencije za privatizaciju te sindikat, nadzorni i upravni odbor Željezare Zenica.

"Na sastanku će se razmatrati hitno ostvarenje uvjeta da se za Željezaru iznađu interventna sredstva za vraćanje likvidnosti te iznalaženje načina za skidanje hipoteke s dijela Željezare radi prodaje. Ove prijedloge je parafirao ministar Džidić", rekao je predstavnik radnika.

Ipak, radnici nisu to prihvatili. Istakli su kako su i prošli put na isti način prevareni.

"Obećali su nam na sastanku sve i ništa nije riješeno. Mi do ponedjeljka nemamo šta jesti. Premijer sve to može riješiti i telefonskim pozivom", kazali su radnici.

Poručili su da će čekati premijera Fadila Novalića te da se neće pomjeriti s ceste dok njihova situacija ne bude riješena.