BiH
0

Radnici Zavoda Pazarić najavljuju nove blokade puta M -17

FENA
Članovi zbora radnika Zavoda za zaštitu djece i omladine Pazarić oglasili su se danas saopćenjem za javnost u kojem izražavaju ogorčenost radnika tog kolektiva nebrigom i nesavjesnim odnosom odgovornih institucija i najavljuju nove blokade magistralnog puta M 17.

"U cilju zaštite interesa štićenika i uposlenika radnici će istrajati u svojim pravednim zahtjevima te ni po koju cijenu neće dozvoliti povratak krivično odgovorne Zarfe Dupovac na posao“, navodi se u saopćenju.

Kako se ističe, radnici Zavoda Pazarić i danas su od 09.30 do 10.30 sati u znak protesta zbog neispunjenih zahtjeva od federalnog Ministarstva rada i socijalne politike blokirali magistralni put M-17 na lokaciji Resnik - Pazarić.

"Kako odgovorne institucije nisu još učinile ništa što bi dovelo do rješavanja naših problema prinuđeni smo nastaviti blokadu magistralnog puta M-17 i u četvrtak u istom terminu na lokaciji Resnik. Ukoliko se odgovorne institucije ne oglase ni u četvrtak, u znak protesta blokirat ćemo istu magistralu i u petak od 09.30 do 10.30 sati na lokaciji Zovik,“ navodi se u saopćenju koje je potpisala predsjednica zbora radnika Zavoda Adela Alispahić.