BiH
0

Radnici Vitezita prekinuli štrajk

FENA
Radnici Vitezita prekinuli su jutros štrajk. To je odlučeno na održanom Zboru radnika ovoga poduzeća, a nakon toga se započelo s pripremama za početak proizvodnje, koja će krenuti od četvrtka.

"Jutros smo donijeli odluku o pokretanju proizvodnje u A pogonu. Od naših kupaca smo dobili određena obećanja da će nam pomoći u isplati plaća za svibanj prošle godine, kao i određenu akontaciju. Danas će radnici na A pogonu izvršiti pripremu strojeva, njihovo puštanje u rad kako bi otklonili eventualne nedostatke, a s proizvodnjom startamo sutra. Dakle, danas je priprema za puštanje u proizvodnju“ rekao je Niko Žabić, radnik PS Vitezit i član štrajkačkog odbora, koji je današnjom odlukom o nastavku rada prestao s aktivnostima.

Radnici su mišljenja kako PS Vitezit može uvećati proizvodnju, a samim time i povećati broj uposlenih.

"Očekujemo da će rukovodstvo tražiti i dobiti potporu Vlade FBiH, kako bi mogli širiti tržište, a samim tim i proizvodnju. Naredni korak bi trebao biti pokretanje proizvodnje u B pogonu, proizvodnje plastičnih eksploziva“, dodao je Žabić.

Novoimenovani v.d. direktora Miodrag Jovanović naposredno nakon Zbora radnika održao je sastanak s upravnicima pogona i najbližim saradnicima.

"Štrajk je prekinut, puno toga ćemo morati rješavati u hodu. Uvjeti za rad su brutalni, nemamo telefona, faksa, interneta, tonera. Danas ćemo pokušati dobiti neku minimalnu pomoć od strane općine kako bismo mogli imati najosnovnija sredstva u blagajni. Tražit ćemo urgentno sastanak u ministarstvu i podršku Vlade FBiH. Ako u narednih desetak dana ne uspijemo isplatiti neke zaostatke prema radnicima i ne organiziramo kvalitetno proizvodnju ja ću se povući“, kazao je Miodrag Jovanović.