{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru od 5. novembra u štrajku

F
24.10.2013. u 14:09
2
7
Radnici Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru od 5. novembra u štrajku
2
Radnici Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru od 5. novembra u štrajku
Mostar (Foto: Arhiv/Anadolija)
Sindikalna organizacija Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru uputila je menadžmentu fakulteta i Univerziteta te Vladi HNK-a odluku o stupanju u štrajk, te zahtjev za pokretanje postupka mirenja.
Kako je saopćeno iz te organizacije, štrajk će započeti 5. novembra ove godine i trajat će do ispunjenja sindikalnih zahtjeva, ili dok Sindikalni odbor te organizacije ne odluči drugačije.

Sindikalisti, kao razloge štrajka navode, neriješeno financijsko stanje na Univerzitetu, neizmirenje zaostalih plaća i doprinosa, te nezavršavanje procesa integracije Univerziteta

Sindikalna organizacija Univerziteta Džemal Bijedić od Vlade HNK-a traži da im isplate tranše definirane Budžetom HNK-a za juni, juli, august i septembar ove godine, zadržavanje visine granta za 2013.. godinu u iznosu od 3.000.000 KM te pozicioniranje Univerziteta u red budžetskih korisnika za 2014. godinu.

Od menadžmenta fakulteta i Univerziteta traže isplatu zaostalih plaća i doprinosa, dostavljanje detaljnog izvještaja o stanju procesa integracije do 5. novembra ove godine, te izradu modela finansiranja Univerziteta prema Zakonu o visokom obrazovanju HNK-a.

Studentske službe fakulteta za vrijeme štrajka radit će od 10 do 12 sati, i tokom štrajka održat će se sve zakazane odbrane diplomskih, magistarskih i doktorskih radova, navode iz Sindikalne organizacije Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: