{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici TTU-a ostaju u štrajku: Noćit ćemo ispred sjedišta Vlade

3.4.2015. u 15:16
0
6
Radnici TTU-a ostaju u štrajku: Noćit ćemo ispred sjedišta Vlade
0
Radnici Tvornice transportnih uređaja Tuzla u danas su se okupili ispred sjedišta Vlade TK, ali su oko podneva odlučili da se vrate u fabriku gdje su nastavili započeti štrajk.
"Rečeno nam je da Skupština i Vlade TK imaju kolegije i da će se nakon toga očitovati o našim zahtjevima. Mi čekamo da se stvari pomjere sa mrtve tačke, a ako nas i dalje budu ignorisali svaki naredni dan bit ćemo na ulici“, izjavio je Mehmed Terzić, predsjednik Sindikata TTU-a.

Radnici potražuju zaostale plate, ali u uvezivanje 14 godina radnog staža. Također, radnici traže i smjenu direktora Abdulaha Đulovića.

"Govore nam kako neće da krše zakon. Kako su onda dozvolili da TTU dođe u ovakvu situaciju, jer je riječ o perspektivnom preduzeću. Zašto nisu štitili zakon“, pitaju se radnici TTU-a.

Podsjetimo kako su sindikalni predstavnici TTU-a u četvrtak dogovorili sastanak sa predstavnicima Skupštine i Vlade TK na kojem bi se trebalo razgovarati o eventualnim rješenjima za ovu fabriku.

"Kraj je radnog dana, a nas niko iz Vlade i Skupštine nije pozvao i rekao nam šta je sa naših zahtjeva. U ponedjeljak smo ponovo ispred Vlade TK, a najvjerovatnije u utorak, ukoliko se naši zahtjevi ne ispune, noćit ćemo ispred sjedišta izvršne vlasti“, kaže Mehmed Terzić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: