{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici traže smjenu predsjednika Sindikata Hidrogradnje Redžepa Tufekčića

F
11.8.2015. u 12:57
11
22
Radnici traže smjenu predsjednika Sindikata Hidrogradnje Redžepa Tufekčića
11
Radnici traže smjenu predsjednika Sindikata Hidrogradnje Redžepa Tufekčića
Foto: Arhiv/Klix.ba
Uposlenici "Hidrogradnje" d.d. Sarajevo, podružnice "Sigma" Butmir i kamenoloma Hadžići uputili su pismo predsjedniku Saveza samostalnih sindikata BiH Ismetu Bajramoviću u kome navode da su nezadovoljni radom predsjednika Sindikata kompanije Redžepa Tufekčića i traže da on bude smijenjen.
- Nezadovoljstvo njegovim radom nije samo u podružnicama Sigma i i kamenolom Hadžići već je nezadovoljstvo puno šire, ali predsjednik koristi situaciju u kojoj su ljudi neuposleni i dosta je terenskih radnika tako da se u ovoj situaciji ne može skupiti članstvo, već bi bilo moralno da on sam podnese ostavku ili da ga vi smijenite - navode radnici u pismu Bajramoviću.

Radnici ova dva pogona nezadovoljni radom Tufekčića, kako se dodaje, iščlanili su se iz sindikata i od 150 radnika ostalo je samo njih desetak koji su članovi.

- Voljni smo da budemo vaši članovi kao što smo bili godinama, ali da vi smijenite predsjednika Sindikata Hidrogradnje - stoji u pismu uz napomenu da su se za pomoć već obraćali svim relevantnim organima, ali da nisu dobili odgovor.

Radnici i njihove porodice, ističe se u pismu, na ivici su bijede - plata nema 15 do 18 mjeseci, a penzijsko i zdravstveno osiguranje se ne uplaćuje godinama. Nakon što im je isključena struja svi radnici su poslani na prinudne odmore.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: