{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici "Špedicije" traže izvršenje sudskih presuda

F
12.2.2010. u 17:20
0
2
Radnici "Špedicije" traže izvršenje sudskih presuda
0
Radnici "Špedicije" traže izvršenje sudskih presuda
Bugojno (Foto: Arhiv)
Radnici ATP "Špedicija" koji su 2003. proglašeni tehnološkim viškom i ostali radnici prema kojima menadžment nije ispunio obaveze na ime neisplaćenih plaća, toplih obroka i uvezivanja radnog staža, organizirali su danas mirne proteste ispred zgrade Općine Bugojno, zahtIjevajući od odgovornih da prekinu agoniju u kojoj se nalaze zadnjih šest godina.
Upozorili su na teško materijalno stanje uzrokovano, kako kažu, ignorantskim odnosom članova rukovodstva "Špedicije" koji su se oglušili o njihova zakonska prava, iako ih na to obavezuje presuda nadležnog suda.

O problemima koji ih muče radnici "Špedicije" razgovarali su sa načelnikom Hasanom Ajkunićem, koji je pozvao sve institucije mjerodavne za rješavanje problema u firmama privatiziranim na način kako je to bilo u slučaju "Špedicije" da se aktivno uključe i pomognu radnicima da ostvare svoje opravdane zahtjeve.

Sastanak je rezultirao zaključkom da advokati koji su dosad zastupali interese obespravljenih radnika “Špedicije” poduzmu aktivnosti radi ubrzanja postupka izvršenja sudskih presuda, donesenih u korist radnika.

Dogovoreno je, također, da se određena pitanja pokušaju riješiti kontaktima sa predstavnicima Poreske uprave, Zavoda PIO, Vlade SBK-a i drugih nadležnih institucija na višem nivou, koji će se obaviti ovih dana.

Sastanak na kojem bi se trebala analizirati provedba dvaju zaključaka zakazan je za 5. mart.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: