{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici "Špedicije" traže izvršenje sudskih presuda

F
12.2.2010. u 17:20
0
2
Radnici "Špedicije" traže izvršenje sudskih presuda
0
Radnici "Špedicije" traže izvršenje sudskih presuda
Bugojno (Foto: Arhiv)
Radnici ATP "Špedicija" koji su 2003. proglašeni tehnološkim viškom i ostali radnici prema kojima menadžment nije ispunio obaveze na ime neisplaćenih plaća, toplih obroka i uvezivanja radnog staža, organizirali su danas mirne proteste ispred zgrade Općine Bugojno, zahtIjevajući od odgovornih da prekinu agoniju u kojoj se nalaze zadnjih šest godina.
Upozorili su na teško materijalno stanje uzrokovano, kako kažu, ignorantskim odnosom članova rukovodstva "Špedicije" koji su se oglušili o njihova zakonska prava, iako ih na to obavezuje presuda nadležnog suda.

O problemima koji ih muče radnici "Špedicije" razgovarali su sa načelnikom Hasanom Ajkunićem, koji je pozvao sve institucije mjerodavne za rješavanje problema u firmama privatiziranim na način kako je to bilo u slučaju "Špedicije" da se aktivno uključe i pomognu radnicima da ostvare svoje opravdane zahtjeve.

Sastanak je rezultirao zaključkom da advokati koji su dosad zastupali interese obespravljenih radnika “Špedicije” poduzmu aktivnosti radi ubrzanja postupka izvršenja sudskih presuda, donesenih u korist radnika.

Dogovoreno je, također, da se određena pitanja pokušaju riješiti kontaktima sa predstavnicima Poreske uprave, Zavoda PIO, Vlade SBK-a i drugih nadležnih institucija na višem nivou, koji će se obaviti ovih dana.

Sastanak na kojem bi se trebala analizirati provedba dvaju zaključaka zakazan je za 5. mart.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: