Plaše se smjena
4

Radnici Sarajevogasa branili upravu, šokirani što im nije usvojen izvještaj

Piše: E. Lj.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Nakon što Skupština Kantona Sarajevo na jučerašnjoj sjednici nije prihvatila izvještaj o poslovanju Sarajevogasa radnici ovog preduzeća izrazili su svoje nezadovoljstvo.

Predsjednik sindikalne organizacije KJKP Sarajevogas Ramiz Čaušević tvrdi da je ovo preduzeće u protekle četiri godine ostvarilo izvanredne rezultate i preokret u poslovanju.

"Izvukli smo se iz duboke finansijske krize u kojoj smo bili 2014. godine kada smo poslovali gubitkom od 6,4 miliona KM. Izašli smo iz krize, ušli u zonu rasta i razvoja te započeli značajne strateške projekte. Poslovni rezultati koje smo ostvarili znatno su bolji od planiranih, ali i ostvarenih u svim prethodnim godinama", naveo je Čaušević.

Ramiz Čaušević (Foto: M. O./Klix.ba)
Ramiz Čaušević (Foto: M. O./Klix.ba)

Ne želeći prihvatiti da Skupština KS nije usvojila izvještaj o poslovanju Sarajevogasa, Čaušević je naglasio kako su pozitivni rezultati koje je prethodno naveo ostvareni zahvaljujući istrajnim naporima i entuzijazmu uprave Sarajevogasa uz potpunu saradnju i podršku svih radnika.

"Želimo vjerovati da Skupština Kantona Sarajevo neće pokrenuti proceduru smjene organa upravljanja Sarajevogasa. Mi, radnici Sarajevogasa, smatramo da su neusvajanjem izvještaja o poslovanju za 2017. godinu naši zajednički napori potpuno obezvrijeđeni i marginalizirani. Ukoliko eventualno bude pokrenuta procedura smjene organa uprave, sindikat i vijeće zaposlenika poduzet će sve zakonom dozvoljene radnje u cilju zaštite interesa radnika i preduzeća, kao i korisnika naših usluga", poručio je Čaušević.