{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Radnici 'Puma sektora' su poštovali zakonske procedure"

S
6.10.2010. u 16:22
0
0
"Radnici 'Puma sektora' su poštovali zakonske procedure"
0
"Radnici 'Puma sektora' su poštovali zakonske procedure"
Foto: Arhiv
Radnici "Puma sektora" iz Banjaluke poštovali su sve zakonske procedure u vezi sa obezbjeđenjem vozila iz kojeg je kod Gruda ukradena još neutvrđena količina novca, izjavio je Srni Radomir Bojić, izvršni direktor za bezbjednost banaka i osiguranje vrijednosnih pošiljki u pokretu kompanije "Sektor security", u čijem sastavu je i poslovna jedinica "Puma sektor".
"Poštovane su zakonske procedure i uredbe o obezbjeđenju finansijskih institucija, radnici i vozila imali su svu potrebnu opremu sa neophodnim odobrenjima", rekao je Bojić.

Oko pet miliona eura ukradeno je juče kod Gruda u pljački blindiranog vozila "Puma sektora" iz Banje Luke, a novac, koji je vožen u Hrvatsku, pripadao je Unicredit banci.

Bojić je rekao da ne može iznositi pojedinosti u vezi s pljačkom zbog istrage koja je u toku, kao ni o količini ukradenog novca jer, kako je naveo, tim podatkom nikada ne raspolažu.

"Ne znamo koliko je novca bilo, jer on bude zapakovan i plombiran. Inače, tim podatkom nikada ne raspolažemo", naglasio je Bojić.

Bojić je potvrdio da su razbojnici koristili dva vozila, jedan kombi koji je prepriječio put i jedno malo vozilo koje je udarilo prateće vozilo "Pume" otpozadi.

Prema njegovim riječima, lica koja su pljačkala imala su ručni raketni bacač, duge cijevi i bili su maskirani, a imali su i "nekakvu minsko-eksplozivnu napravu, najverovatnije za razvaljivanje blindiranog vozila".

"Odvezli su se trećim autom, koje ih je čekalo, a prije toga dva vozila su zapalili", napomenuo je Bojić.

Ova, do sada najveća pljačka u BiH, dogodila se juče nešto prije 11.00 sati na regionalnom putu Privalj - Grude u mjestu Dužice.

Direktor policije Republike Srpske (RS) Gojko Vasić rekao je Srni da policija RS još nije primila službeni zahtjev za uključivanje u istragu u vezi sa ovim razbojništvom.

"Ukoliko dobijemo takav zahtjev, uključićemo se u istragu", rekao je Vasić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: