BiH
0

Radnici Krivaje opet blokirali ulaze u Zavidoviće, sutra protesti ispred zgrade Općine

FENA
Radnici Industrijskog preduzeća Krivaja jutros u 08 sati, ponovo su izvršili blokadu ulaza u Zavidoviće iz pravca Žepča, Maglaja i Banovića.

Izražavajući nezadovoljstvo sporošću u rješavanju njihovih zahtjeva za isplatu minimalno jedne zaostale plaće i osiguranju uvjeta za normalizaciju proizvodnje i poslovanja preduzeća, radnici Krivaje blokadu saobraćajnica najavljuju danas do 12 sati.

«Nakon protesta koje smo održali u petak, nismo dobili bilo kakav poziv za pregovore od strane Vlade FBiH, a nema naznaka da će se tako što dogoditi i tokom današnje blokade», izjavio je Vahbija Aličić, predsjednik Sindikata Industrijskog preduzeća Krivaja.

Prema njegovim riječima, radnici Krivaje koji ni danas djecu nisu poslali u škole, sutra će održati protestni skup ispred zgrade Općine, gdje će im se pridružiti i više hiljada građana Zavidovića.

Štrajkački odbor i Sindikat u četvrtak su nakon radničkog skupa ispred direkcije preduzeća, odbacili prijedlog Protokola o rješavanju isplate plata, pokretanju proizvodnje i privatizacije Krivaje, kojeg je potpisao Vahid Hećo, ministar energetike, rudarstva i industrije FBiH.