BiH
0

Radnici Krivaje deblokirali put M-17

FENA
Radnici Industrijskog preduzeća «Krivaja» iz Zavidovića danas oko 12.00 sati deblokirali su magistralni put M-17 na ulazu u Žepče, koji su blokirali jutros u 08.20 sati.

Do prekida blokade saobraćaja od oko 1.500 nezadovoljnih radnika "Krivaje" došlo je zbog, kako je Feni izjavio Vehbija Aličić, predsjednik Sindikata ovog preduzeća, «slabog efekta blokade».

«Zbog alternativnog puta kroz Žepče, saobraćaj se odvijao gotovo pa normalno. Štrajkački odbor ocijenio je da su efekti našeg okupljanja vrlo slabi i donijeli smo odluku da sutra etkom u 09.00 sati izvršimo potpunu blokadu puta M-17 i u to u mjestu Želeće, na izlazu iz Žepča prema Zenici. Blokada će trajati do 14.00 sati i unaprijed se izvinjavamo učesnicima u saobraćaju koji nisu krivi za probleme s kojim se susreću naši radnici i njihove porodice», izjavio je Aličić.

Tokom gotovo četvorosatne blokade, Sindikat i Štrajkački odbor "Krivaje" nisu imali nikakve kontakte s predstavnicima institucija kojima su upućeni njihovi zahtjevi za deblokadu računa preduzeća i reviziju desetogodišnjeg poslovanja Industrijskog preduzeća "Krivaja".