BiH
0

Radnici Kosmosa ne odustaju: Spremamo se za najtužniji Vaskrs

Piše: G. D.
(Foto: Klix.ba)
Radnici Kosmosa i danas su izašli na ulice Banje Luke. Prvo su se okupili na Trgu Krajine, a potom su protestni marš nastavili prema zgradi Vlade RS, da bi okupljanje završili u obližnjem parku Mladen Strojanović. Zahtjevi su i dalje isti - hoće svoj zarađeni novac.

Predsjednik štrajkačkog odbora Željko Nikolić rekao je da su radnici danas imali žučan sastanak sa direktorom Kosmosa, na kojem je zamalo došlo i do fizičkog obračuna.

"Radnici traže svoj novac, a on se samo uvija i daje obećanja koja ne ispunjava. Kako samo može da trpi ovoliko nezadovoljstvo, sve uvrede i štrajk koji ovoliko traje? Nećemo prekinuti štrajk. Svaki radikalniji oblik protesta može samo dovesti do fizičkog nasilja, jer je država donijela takve zakone da se protestovati može samo sa pištaljkom u ustima. Spremamo se da proslavimo najtužniji Vaskrs do sada, bez marke u džepu", rekao je Nikolić.

Predsjednik Konfederacije sindikata RS Obrad Belenzada istakao je da Vlada RS treba odgovoriti radnicima šta je sa njihovim novcem i da stane ukraj direktorskoj samovolji.

"Radnici zaslužuju bar toliko. Zašto se drži uprava koja ne može riješiti ovaj problem? Zašto se ona ne mijenja? Zašto vlast ne smijeni direktora koji očigledno ne može isplatiti radnike", pita Belenzada.