Pao dogovor
36

Radnici kompanije Natron-Hayat nakon sastanka s upravom nastavili proizvodnju

Piše: E. M.
Nakon sastanka kojeg su radnici kompanije Natron-Hayat jutros obavili preko video-linka s upravom ovog preduzeća u Turskoj, dogovoreno je ponovno pokretanje proizvodnje, a priča o nezadovoljstvu je prošlost.

Nakon što je proizvodnja u pogonima Natron-Hayat obustavljena zbog nezadovoljstva radnika, danas smo posjetili kompaniju gdje smo pokušali saznati više informacija.

Na kapiji kompanije portir nam je prenio informaciju iz uprave preduzeća da se u narednim danima u Maglaju očekuje dolazak generalnog direktora iz Turske te da će više informacija biti poznato o svim dešavanjima u ovom preduzeću u proteklih nekoliko dana.

Predsjednik povjereništva Sindikata Šemsudin Bradarić je na naš telefonski poziv kazao da u kompaniji nema nikakvih problema, da je proizvodnja pokrenuta i da nema potrebe za medijskim natpisima.

Kako je pisao maglajinfo.com, iz uprave je prije nekoliko dana stiglo upozorenje radnicima da će zbog neposlušnosti kao vida protesta doći do finansijske štete i prekida prihoda, a samim time i nemogućnosti izvršavanja obaveza.

Navodno, kasno sinoć radnicima je saopćeno da je vlasnik spreman da odobri generalno povećanje plaća, ali da se odmah pokrene proizvodnja. Ukoliko se to ne desi doći će do zatvaranja fabrike.

Natron-Hayat je duži niz godina uspješan na polju proizvodnje raznih vrsta papira i papirnih pakovanja, a nakon današnjeg razgovora radnika i uprave ove firme u Turskoj dogovoren je nastavak proizvodnje, ali i ispunjenje zahtjeva radnika.