Uvezivanje staža
24

Radnici Hotela Ero protestuju ispred zgrade Vlade FBiH, traže sastanak s Novalićem

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Radnici zatvorenog Hotela Ero protestuju ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru u toku njenog zasjedanja. Šezdesetak radnika traži uplatu doprinosa za period od četiri i po godine.

"Zahtjevi se nisu promijenili, samo slušamo obećanja, niko ništa nije uradio. Tražimo ono što nam po zakonu pripada, što je i ranije trebalo biti uplaćeno, a to su doprinosi. Danas želimo susret s premijerom Fadilom Novalićem", kazala je Mira Mandić, predsjednica Samostalnog sindikata radnika Hotela Ero.

Federalni zavod PIO je namjeravao prodati Hotel Ero Vladi HNK za smještaj njenih institucija, ali su ministri iz reda SDA tu kupovinu privremeno zaustavili.

Radnici traže uvezivanje staža za njih šezdesetak u trajanju od četiri i po godine. Hotel Ero je firma u vlasništvu Grada Mostara, a gradske vlasti kažu kako nemaju svojih obaveza u ovom postupku.

Radnici su do sada više puta blokirali magistralni put M-17, a već su bez uspjeha protestovali i ispred zgrade Vlade FBiH tražeći sastanak s premijerom ili nekim od ministara.