Štrajk glađu
54

Radnici GRAS-a sutra protestuju, razgovarat će i o mogućoj obustavi javnog prijevoza

N. V.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Radnici sarajevskog komunalnog preduzeća GRAS su za sutra najavili proteste zbog neisplaćenih plata i loše finansijske situacije u preduzeću.

Predsjednik Sindikata radnika GRAS-a Amir Muminović je za Klix.ba potvrdio da će protesti biti održani sutra u 9:00 sati u krugu firme i kazao je da će radnici sutra odlučiti da li će ići i u obustavu javnog prijevoza.

Grupa radnika tog preduzeća je još ranije stupila u štrajk glađu, a Muminović je rekao da postoji opcija da to urade i ostali radnici s obzirom na to da im još uvijek nije ponuđeno nikakvo rješenje.

Ističe da su u prethodnim danima svraćali resorni ministar Adnan Šteta i dvoje zastupnika u Skupštini KS da pitaju kako su radnici i na koji način se problem može riješiti, međutim plate radnicima još uvijek nisu legle i nema naznaka za to.

Kao potencijalno rješenje, Muminović predlaže podizanje komercijalnog kredita koji bi omogućio isplaćivanje zaostalih plata, penzionisanje viška radnika, kupovinu novih vozila i ostale potrebne stvari za normalno funkcionisanje preduzeća.