{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici GIKIL-a digli glas protiv zatvaranja kompanije i gubitka radnih mjesta

F
17.11.2018. u 17:00
74
17
Radnici GIKIL-a digli glas protiv zatvaranja kompanije i gubitka radnih mjesta
74
Radnici GIKIL-a digli glas protiv zatvaranja kompanije i gubitka radnih mjesta
Sindikalna organizacija "Global Ispat Koksne Industrije” d.o.o. Lukavac (GIKIL) poručila je danas da je nezamislivo zatvaranje te kompanije i izrazila spremnost da se bori za kontinuiran i siguran rad uposlenih.
"Nakon posljednjih dešavanja koja nedvosmisleno vode ka zatvaranju GIKIL-a, Sindikalna organizacija, u ime svih radnika kompanije, upućuje posljednje upozorenje i opomenu svima onima koji rade na uništavanju lukavačkog giganta" navodi se u saopćenju Sindikalne organizacije.

Podsjećaju da je GIKIL, nekada samo KHK, u ratu dao ogroman doprinos u odbrani države Bosne i Hercegovine, sa svojim radnicima i namjenskom industrijom.

"Zar je moguće da je sada došlo vrijeme da ta ista država zatvara kompaniju pomoću istih onih koji od nje žive? Radnici GIKIL-a vam poručuju: Nismo je zatvorili u ratu, nećete je ni vi zatvoriti u miru", stoji u saopćenju.

GIKIL je, ističu iz sindikata, firma od koje ovisi ne 1.000, nego od 6.000 do 9.000 radnih mjesta i koja svaki dan otvora nova. Posluje sa 462 domaća pravna subjekta godišnje, te puni budžete na osnovu isplata plata, doprinosa, PDV-a i ostalih poreza.

"GIKIL je gigant, izvoznik, najveći na Tuzlanskom kantonu, među najvećim u BiH, pa kome je onda cilj da GIKIL stane? Pozivamo na zdrav razum i opštinsku i kantonalnu i federalnu vlast. Pozivamo na zdrav razum ministarstva, inspekcije, tužilaštvo i sudstvo. Ne želimo da se borimo, želimo da radimo. Ali, ukoliko nam ne date, vidimo se već u utorak", navode iz Sindikalne organizacije GIKIL-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: