BiH
243

Radnici FIS-a: Ovo su teški trenuci, ali poslovanje nije dovedeno u pitanje

Klix.ba
Pero Gudelj
Pero Gudelj
Iako je prema današnjim informacijama, zdravstveno stanje Pere Gudelja stabilnije, prognoze su da je i dalje životno ugrožen, te da će se nastaviti ljekarski nadzor na Odjelu intenzivne njege UKC Sarajevo, saopšteno je iz kompanije FIS Vitez.

"Ovu priliku koristimo i da javno zahvalimo medicinskom osoblju UKC Sarajevo na stručnom umijeću, pristupu i velikim naporima koje su proteklih dana ulagali. Zahvaljujemo se na podršci medijima i posebno, svim dobrim ljudima širom zemlje i svijeta, koji su stalno i nesebično uz nas", navodi se u saopštenju.

Apeluju na objektivnost u medijskom izvještavanju i mole da se uvaži pravo na privatnost njegove porodice, u ovoj, za njih životnoj bici.

"Brojne medijske spekulacije i nagađanja koja ni u kom slučaju ne odgovaraju činjenicama, dodatno otežavaju i ovako komplicirano emotivno stanje porodice Gudelj, naročito djece. Oni to ničim nisu zaslužili. Tim prije, što je brak supružnika Gudelj, sporazumno razveden početkom ove godine, regulirao sva pravna, finansijska i ostala pitanja o imovini koju su godinama naporno i zajedno stjecali. Prema tom sporazumu Pero i Snežana su zakonski ravnopravni suvlasnici Poduzeća FIS d.o.o. kojim u njihovo ime upravlja stabilan menedžment. Poslovanje niti u jednom trenutku nije dovedeno u pitanje, a sigurni smo da će tako biti i u budućnosti. Iskreno se nadamo da ćete uvažiti naše sugestije, dati prijeko potrebnu podršku porodici Gudelj i da ćemo svi zajedno svjedočiti njihovoj velikoj životnoj pobjedi", dodaje se u saopštenju.