{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici Finvesta i Tušnice bez prava na zdravstvenu zaštitu

S
19.4.2012. u 19:35
0
0
Radnici Finvesta i Tušnice bez prava na zdravstvenu zaštitu
0
Radnici Finvesta i Tušnice bez prava na zdravstvenu zaštitu
Zbog neuplaćivanja doprinosa za zdravstveno osiguranje u posljednje dvije godine, radnicima drvoprerađivačkog preduzeća Finvest u Drvaru i Glamoču i livanjskog Rudnika uglja Tušnica uskraćeno je pravo na zdravstvenu zaštitu, izuzev u hitnim slučajevima, potvrđeno je u Zavodu za zdravstveno osiguranje Livanjskog kantona.
Direktor Zavoda Ivan Krstanović rekao je novinarima da, zbog neuplaćivanja doprinosa, pravo na zdravstveno osiguranje ne ostvaruje oko 500 radnika - nosilaca osiguranja u Finvestu i oko 100 radnika Tušnice, kao i članovi njihovih porodica.

On je podsjetio da doprinosi za zdravstveno osiguranje ovim radnicima nisu uplaćeni u 2010. i 2011. godini, ali da je na traženje Vlade u tehničkom mandatu radnicima omogućeno da zdravstvene usluge na teret Zavoda mogu koristiti samo u hitnim slučajevima.

Zbog problema u poslovanju koji su posljedica recesije i neizmirenih obaveza prema radnicima, fondovima i dobavljačima, Finvest je 31. januara otpustio više od stotinu radnika u svojim pilanama u Drvaru i Glamoču, a livanjskom Rudniku uglja Tušnica zbog problema u poslovanju i neizmirenih obaveza prijeti zatvaranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: